Werkwijze in maatschappelijk speelveld

 • Opdrachtgever

  Stichting Music Matters

 • Domein

  Publieke sector

 • Thema

  Publiek ondernemerschap

 • Publicatiedatum

  01 August 2021

Vraag

Hoe kunnen we als team en relatief kleine stichting onze impact voor kansengelijkheid vergroten, mede door meer samen op te trekken met stedelijke partners?

 

Context

Music Matters werkt in de dynamische context van Rotterdam. Het vertrekpunt is daarbij bijdragen aan meer toegankelijkheid inclusiviteit in muziek(loopbaan) van kinderen en jongeren, talentontwikkeling en participatie. Hiervoor wil Music Matters het muziekaanbod en de keten verbinden – en het culturele landschap versterken. Dit is een grote opdracht voor een kleine organisatie. Het veld heeft ook al heel veel. Maar de toegang en doorloop kunnen beter. Daarom werkt Music Matters aan vanuit een ecosysteem met partners. De propositie van Music Matters naar buiten toe kon wat explicieter en vertaald naar slimme interne werkwijzen.

 

Aanpak

Samen met alle collega’s van Music Matters – waaronder verschillende nieuwe collega’s – hebben we verschillende sessies vormgegeven, waaronder Deep Democracy & MBTI teamrollen. Hierbij hebben we vanuit de maatschappelijke opdracht gekeken naar de externe propositie en vervolgens naar de interne werkwijze – en steeds het gesprek gevoerd hoe die in elkaar grijpen en elkaar versterken.

 

Resultaat

In de sessies hebben we de propositie naar buiten toe aangescherpt én gewerkt aan de interne werkwijze te, opdat Music Matters nog meer impact kan hebben op de muziekloopbaan van kinderen en jongeren en de in- en doorstroom, gericht op talentontwikkeling en participatie.

Bekijk ook onze andere projecten