Verbinding studenten en medewerkers Universiteit

 • Opdrachtgever

  Radboud Universiteit Nijmegen

 • Domein

  Publieke sector

 • Thema

  Publiek ondernemerschap

 • Publicatiedatum

  04 April 2022

Vraag
Hoe kan de faculteit der Letteren op een creatieve en prikkelende manier de verbinding tussen studenten en medewerkers stimuleren na meerdere lockdowns?

 

Context
De pandemie had een negatieve impact op de hechte cultuur van de faculteit der Letteren. Waar studenten en medewerkers voorheen verbonden waren vanuit een gedeelde passie voor taal, cultuur, geschiedenis en aanwezigheid in het faculteitsgebouw, was deze verbinding ver te zoeken toen er vanuit huis gewerkt en gestudeerd moest worden. Om betrokkenheid en verbinding te stimuleren, werd er gezocht naar een creatieve oplossing.

 

Aanpak
Fris Publiek heeft bijgedragen aan het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en delen van twee podcasts en een radioshow. Dit met als doel om het wederzijdse perspectief van studenten en medewerkers te delen. Vanuit dit vertrekpunt zijn gedeelde herinneringen opgehaald, is gereflecteerd op ervaringen en dieper ingegaan op een positieve uitkijk naar de toekomst en het beleven van de campus.

 

Resultaat
Een studentenpodcast, medewerkerspodcast en radioshow waarin medewerkers van alle lagen van de faculteit der Letteren een podium kregen. Daarnaast is op een prikkelende en speelse manier balans gezocht tussen inhoud en plezier, onder andere midddels interactieve spelletjes tussen medewerkers en studenten om verschillende aspecten van de faculteit te belichten.

Bekijk ook onze andere projecten