Impactsessies voor alle collega’s bibliotheek

 • Opdrachtgever

  Bibliotheek Midden-Brabant

 • Domein

  Publieke sector

 • Thema

  Publiek ondernemerschap

 • Publicatiedatum

  09 October 2021

Vraag
Hoe kunnen we alle collega’s binnen de bibliotheek meenemen in wat impact is en handvatten geven om meer te denken en handelen naar impact en waar mogelijk maatschappelijke impact te vergroten?

 

Context
Bibliotheek Midden-Brabant heeft een belangrijke maatschappelijk rol en kijkt steeds scherper naar de eigen maatschappelijke impact. De ambitie was om dit gedachtegoed bij alle collega’s te laten landen.

 

Aanpak
Voortbouwend op de verandertheorie van de bibliotheek en met een team collega’s hebben we een ‘impact trilogie’ ontworpen. Eerste deel was een virtuele talkshow – naar het model van De Wereld Draait Door – genaamd ‘De ontdekking van Impact’ over wat impact is. Tweede deel was een audiowalk en fotosafari ‘Het handboek van impact’ over waar alle collega’s al impact maken. Derde deel waren interactieve workshops ‘De belofte van impact’ met handvatten om samen impact te vergroten.

 

Resultaat
Door de ‘impact trilogie’ weten alle collega’s van de bibliotheek wat impact is, hebben ze handvatten gekregen om daarnaar te handelen in hun eigen rol, om samen de maatschappelijke impact van de bibliotheek te vergroten.

Bekijk ook onze andere projecten